Nyheter

Nyheter

Kommunens styre mandatperioden 2018-2022.

Valet i september skapade förutsättningarna för hur väljarna tycker att Sjöbo kommun ska styras den kommande mandatperioden. Vi i Moderaterna bjöd in samtliga partier i kommunfullmäktige för att diskutera förutsättningarna att ingå i ett gemensamt styre. Den Moderata förhandlingsgruppen fick ett tydligt mandat från medlemmarna: Arbeta för ett Alliansstyre i minoritet och stäng inget parti ute. Det är efter dessa premisser vi arbetat den senaste månaden.
Förslaget som vi kommer att gå fram med i fullmäktige är följande: Sjöbo kommun ska styras av en kvartett bestående av Moderaterna, Centern, Liberalerna och Miljöpartiet. Det är fyra partier som har en likvärdig syn på hur vi bäst ska utveckla kommunen.
För att respektera valresultatet har det hela tiden varit viktigt för oss att inte skapa en storkoalition för att stänga något parti ute. Vi har fått ett valresultat som inte ger något parti eller konstellation majoritet vilket innebär att de styrande måste söka stöd för sina förslag för att få igenom besluten.
Den majoritet vi haft den gångna mandatperioden har fungerat bra och vi Moderater hade gärna sett ett fortsätta samarbete i denna konstellation. Under processen så valde den tidigare samarbetspartnern, Sjöbopartiet, att ingå samarbete med Sverigedemokraterna. Det framkom även under samtalen att Kristdemokraterna inte var intresserade att ingå i ett Alliansstyre utan föredrog att gå i opposition.

Jag vill välkomna vår nya samarbetspartner Miljöpartet och jag ser med tillförsikt fram emot den kommande mandatperioden och att kommunen fortsätter utvecklas. Vi ger också möjligheten till övriga partier att ta en aktiv del i detta arbete. Övriga partier som vill vara med i utvecklingsarbetet har alla möjligheter att vara så om viljan finns.
/Magnus

Tappade uppkopplingen